|
Közzétette Lory, Dec 19, 2018 21:49:38 GMT 3.5
Greenhills
A csúcselit lakóhelyei vannak itt. Greenhills falakkal körbevéve, három emelettel magasodik az északi, környező negyedek fölé, és gondozott parkerdői, villái, kis, elit közösségei feleselnek a két oldalt burjánzó, fallal elválasztott dzsungellel. A pixik kaptak itt otthont az eliten kívül, valamint a tudósok, hallgatók, művészek, egyéb értelmiségiek, akiket az elit kiemel folyamatosan maga közé. A negyedet keresztbe vágja a dombokon lefele haladó, (itt még kristálytiszta) Est-folyó. Greenhills lankásan-lépcsőzetesen emelkedik a város északi határáig, belemarva a Kialinn természetes határát jelentő, meredek hegyoldalakba.
|
|
|
Közzétette Lory, Dec 19, 2018 22:17:24 GMT 3.5
Egy nap a paradicsombanLethe, Erister és Bertold közös kalandja
Egy üde nyári napon - mivel Kialinnban mindig nyár van -mindhárman üzenetet kaptok a latopotokra/okostelefonotokra, hiszen ebben a mai világban már bárhol és bármint lehet elektromos üzeneteket nézegetni. Amikor rákattintotok először az Orion co. logója fogad benneteket, majd egy nagy piros felirat:
Figyelem! Az üzenet a meghallgatás után automatikusan megsemmisíti önmagát!
Hogyha még ekkor is meg akarjátok nyitni, akkor egy torzított géphangon három különböző üzenet fogad benneteket.
Bertold: - Üdvözöljük! Ön nem ismer minket, és mi sem magát. Az összekötője ajánlotta önt, mint feltörekvő programozót és hackert, aki nagyra tartja a diszkréciót. Egy ajánlatunk lenne az ön számára. 30.000 kreditet fizetünk, amennyiben embereinket távolról bejuttatja Greenhills falakkal őrzött negyedébe, az Új Angtiri Dominium nagykövetének fenntartott felhőkarcolóba, majd biztonságban ki is hozza őket onnan. Az épület terveit csatoltuk az üzenethez, ezek letöltés után az ön birtokában maradnak. Reméljük nem sértjük meg a feladat alacsony nehézségével, és a fizetség kárpótolja majd érte. Amennyiben elfogadja, úgy a lenti linkre kattintva az ön eszközei kommunikációs összeköttetésbe kerülnek a társaival, és az összeköttetés létrejöttével úgy vesszük, hogy elfogadta a megbízást. Amennyiben nem fogadja el, úgy az üzenet megsemmisülése után kérjük vegye semmisnek az ajánlatot.
Lethe
Számodra már ismerős lehet a logó ami fogad, az üzenet megnyitásakor pedig a következő hangüzenetet kapod meg: - Tizedes! Újra lehetőség nyílik, hogy a hazáját és az Istennőt szolgálja. A feladata egy hacker segítségével bejutni Greenhillsbe, ott pedig az Új Angtiri Dominium nagykövetének fenntartott rezidenciából kell elhozni egy adattárolót a legnagyobb diszkréció mellett. Az akció semmiképp sem kötődhet a vállalatunkhoz, ezen kívül azonban a módszereket önre bízzuk. Az adattárolót juttassa el a drónhoz, ami három nap múlva lesz az üzenetben mellékelt koordinátákon. Segítségül felbéreltünk két a vállalathoz nem köthető külsőst. Akikkel a lenti kommunikációs csatornán léphet kapcsolatba. Az akcióért 30.000 kredit tiszteletdíjat utalunk át a számlájára az adattároló kézbesítése után.
Erister
Újabb nap, újabb megbízatás. Ugyan olyan ez is mint a többi… - Tisztelt Mr. Valwynn! Fejvadászként a híre eljutott cégünkhöz, így egy megbízással fordulnánk önhöz. A feladata egy adattároló megszerzése lenne cégünk két másik megbízottjának a segítségével. Ehhez be kell jutniuk Greenhillsbe, és megszerezni az eszküzt az Új Angtiri Dominium nagykövetének rezidenciájáról. A módszereket önökre bízzuk, egyetlen fontos kitételünk, hogy az akciót semmilyen módon ne lehessen a céghez kötni. Az ön feladata első sorban ennek biztosítása volna. Amennyiben veszélyben érzi az akció sikerességét, és lelepleződnének, úgy felhatalmazzuk, sőt egyenesen megbízzuk a társa megölésével, és az adattároló biztonságba helyezésével a mellékelt koordinátákon. A lenti kommunikációs csatornán léphet kapcsolatba a társával, illetve az önök bejuttatására felbérelt hackerrel. A munka elvégzéséért 30.000 kredit tiszteletdíjat ajánlunk önnek. Amennyiben elfogadja, úgy a lenti linkre kattintva az ön eszközei kommunikációs összeköttetésbe kerülnek a társaival, és az összeköttetés létrejöttével úgy vesszük, hogy elfogadta a megbízást. Amennyiben nem fogadja el, úgy az üzenet megsemmisülése után kérjük vegye semmisnek az ajánlatot.
Lent mindhárman ott találjátok a kommunikációs csatornát, amin megbeszélhetitek a részleteket és a találkozási pontot.
//Ennyi lenne kezdetnek. Szeretnék 1 hetes körkkel haladni, ha ez megoldható. Jó munkát!//
|
|
|
Közzétette Erister, Dec 19, 2018 23:52:40 GMT 3.5
Már rég megnyugodott, mióta Conrad kitette a szűrét. És ahogy sejtette, nem is tartott sokáig, míg beékelte magát valahova. Lassan de biztosan dolgozott egy kapcsolati hálózat kiépítésén, de ez a dolog még annyira gyerekcipőben járt, hogy legfeljebb az eddigi ügyfeleire számíthatott, illetve volt pár kishal, melyeket egykori mentora pattintott át neki. Nem csodálkozott, hogy a nagyobb melókat megtartotta magának, Ő is így tette volna, de igazán hálát adott volna pár olyan munkáért, ami nem csak arra elég, hogy ne pusztuljon éhen. Nem lakott fényűző helyen, de jó is volt ez így. A környéken voltak kisebb kártevők, hajléktalanok, csavargók, vér utánpótlás volt dögivel. De attól jól nem lakott, és a számlák rendezésére is kevésnek bizonyulnak. Ébredés után, a hasát vakargatva, a kávéfőző előtt ásítozott. Álomkönnyeit törölgetve jutott eszébe, hogy tölteni is kellene a főzőbe, mert attól, hogy ott áll, nem telik meg. Közben rágyújtott egy cigire a sajátjai közül. Már hallatta hangját a kávégép, mikor pittyent a telefon. Üzenet. Szokásos önletörlő funkcióval ellátva. Mély levegőt vette a bagón keresztül, majd felállította a sorrendet. - Kávé. Utána a minden más. Leült egy székre, laptopját felnyitotta, ahol ugyanez az üzenet várta, hisz a klienst mindkét gép egyformán használta, szinkronban. Immár kávésbögrében a kezében nyomott rá másik kezével a gombra, hadd induljon el az üzenet. A Logo ismerős volt neki, de az már nem rémlett neki, de hirtelenjében semmit nem tudott mellé társítani. Talán a tévében, esetleg egy újságban, vagy egy megbízás alkalmával… Majd utánanéz ismét, ha fontos lesz. A headset már a fején volt, féloldalasan. Így az üzenetet is csak Ő hallja, a másik füle pedig szabad marad a külső zajokra. Még nem fogadta el a megbízást, szóval inkább az vesszen, mint hogy áldozata legyen egy rajtaütésnek. ~Na! Hírem jutott? Alakul a hírnév, alakul.~ Cirógatta lelkét a mondat, s noha szája mosolyra húzódott önkéntelen, gyorsan uralmat vett rajta. Munka van. Már majdnem végighallgatta az üzenetet, mikor elkezdte magában sorolni a kérdéseket. ~Túl kevés az infó. A feladat tiszta, de a körülmények sehol. Ezt megoldhatták volna annyival is, hogy lefizetnek valakit odabent, és szevasz. 30.000? Társak? Ennyi pénzért nem igaz, hogy senkit sem találtak. Vagy ennyire megfizetik a dolgozóikat? A végén kiderül, hogy pályát tévesztettem. Összeköttető link. Sok pénz, kevés info… A rohadékok, semmi gondolkodási idő?!~ Hiszen a link is az üzenetben van, az pedig ha végig ér, fuccs neki, így az utolsó másodpercben csapott rá a linkre. - Szarháziak… Nem szeretett fejest ugrani akármibe. Vállalkozó szelleműnek vallotta magát, de ettől még nem ugrott bele vakon semmibe. A csatornában még csak Ő volt jelen. Erre felhúzta szemöldökét, hiszen vagy egyedül Ő volt olyan hülye, hogy vállalta, vagy nem jelzi ki a többieket, vagy csak Ő ér rá annyira, hogy rögtön amint megkapta meg is nézte az üzenetet. Megrázta a fejét, legépelt egy pár mondatot, majd felállt a gép elől. Össze pakolja a dolgait, amit minden bevetésre magával visz. Vár egy napot. Ha nincs válasz, akkor nem tudja mihez kezd. Jó a memóriája, az üzenet szövegét eszébe véste. Koordináták, főbb tennivalók. Ha egyedül kell mennie, akkor előbb magának kell odautaznia, és körbe néznie. Ilyen árazáson valószínűleg nem lesz elég annyi, hogy bemegy mint takarító, és kijön, mint aki jól végezte dolgát az áruval. Pedig sokért nem adná, ha könnyen jött melót könnyen lehetne elvégezni. Az üzenet amit legépelt ennyi volt: „Túl kevés infó. Helyszín tervrajz? Bejutási rések? Őrök száma? Sebezhetőségi időszak? Van valami, vagy felmérésre vár? Határidő?” Majd ha ezekre választ kapott, folytatja a dolgot. Addig meg magára kap valamit. Kezdett fázni.
|
|
|
Közzétette Darr, Dec 23, 2018 0:14:08 GMT 3.5
Furcsa érzés, amikor a tünde megtapasztalja, hogy mennyire esendő valójában. Amikor a perzselő hő úgy kapja fel, mint a szél a faleveleket és repíti messze, egy bokor kormolt roncsai közé, kérlelhetetlenül, tétovázás nélkül. - Nira... - sikítani akartam, de csak nyögni bírtam. Aztán azt sem. - Ni... raa... A szemem megtelt sós könnyel, ami szétfolyt a megperzselődött arcomon, de nem éreztem a csípését. A fájdalom erősebben mart a mellkasomba, mint a robbanás, mintha a darabokra szakadt tank egyik repesze fúródott volna a bordáim közé. De nem, ez a sérülés rosszabb volt. Nem tudtam felkelni, nem tudtam elfordulni sem, csak néztem a fölöttem elhúzó repülőket, és a narancs-foszfor lángokat, amik hamuvá égették Brecília erdejeit. Én pedig zokogtam, életemben először és utoljára.
A telefonom kérlelhetetlenül zümmögött a fejem alatt, valami eszméletlen idegesítő dallamot ismételgetve a gyári számlistájából. Én állítottam be ébresztőnek, mégis gyűlöltem. Egyik kezemet átbújtattam a párna alatt, a másikat a mellkasomhoz szorítottam és csendben, könnyben úszva remegtem. Csak egy álom volt. Nyugalom. Nem tudtam átverni magamat. A telefonom csak nem hagyta abba az Istennő verte zümmögést, így dühösen felmordultam és az arcom elé emeltem. Figyelem! Az üzenet a meghallgatás után automatikusan megsemmisíti önmagát!
Valakinek nagyon fontos híre volt számomra, és nem volt nehéz kitalálni, hogy kinek. Harmadik próbálkozásra sikerült rányomnom a kijelző megfelelő területére, mire az Orion logója kitöltötte az egészet. - Tizedes! Újra lehetőség nyílik, hogy a hazáját és az Istennőt szolgálja. A feladata egy hacker segítségével bejutni Greenhillsbe, ott pedig az Új Angtiri Dominium nagykövetének fenntartott rezidenciából kell elhozni egy adattárolót a legnagyobb diszkréció mellett. Az akció semmiképp sem kötődhet a vállalatunkhoz, ezen kívül azonban a módszereket önre bízzuk. Az adattárolót juttassa el a drónhoz, ami három nap múlva lesz az üzenetben mellékelt koordinátákon. Segítségül felbéreltünk két a vállalathoz nem köthető külsőst. Akikkel a lenti kommunikációs csatornán léphet kapcsolatba. Az akcióért 30.000 kredit tiszteletdíjat utalunk át a számlájára az adattároló kézbesítése után.
A kommunikációs csatorna egy link volt valami chatszobába, vélhetőleg az Orion magánszerverén. Nem siettem el a dolgot, hagytam a rémálom okozta idegességet elszállni, mielőtt rányomtam volna. Egyvalaki már várt rám, és úgy tűnt nem kerülgette sokáig a bitangnagy hiányjeleket. Még Orionhoz képest is kevés információt adtak át nekem, neki gondolom még kevesebbet. JAVASLOM, HOGY SZÁNJUNK KÉT NAPOT A FELDERÍTÉSRE. TALÁLKOZZUNK KÉT NAP MÚLVA YORUMURA NEGYEDBEN 7:15 AM., A TENMUKA MAGÁNTERMÉBEN; KÉRJENEK DUPLA SZŰZ COSMOPOLITAN KOKTÉLT. ~ C.
A vezetőség azt mondta, nem kötődhet hozzájuk az akció, így nem volt tanácsos bármi olyan megnevezést adnom, ami rám vagy rájuk utalhatott volna. A C pont megfelelt. A Tenmuka egy modern és nagyon színes klub volt a Yorumura negyedben, tele designerdrogokkal, prostikkal és túl sok szabadidővel rendelkező fiatal felnőttekkel. Három napunk volt az egész lebonyolítására, egy ilyen fontos cuccot pedig jobb volt minél hamarabb továbbadni. Lerúgtam magamról a plédet, kiroppantottam a nyakam és megvizsgáltam az éjjeliszekrényre tett VS csövét. - Szóval az Angtiri követ, mi? Úgy tűnik indul a buli. Lássuk, mit éri meg tudni a gazdagok dombjáról.
|
|
|
Közzétette Bertold, Dec 24, 2018 1:44:48 GMT 3.5
Miközben szerencsétlen csotrogánnyal foglalkoztam, hogy a jövőben még képes legyen akármilyen mozgást véghezvinni, kaptam egy emailt a laptopomra. Már a kezdés sem volt a leg bíztatóbb, na meg persze nem azért szöktem meg nagy nehezen, és költöttem kreditek hadát hogy ezzel a nagy döggel tegyem, hogy aztán mások ugráltassanak oda vissza. De mi van akkor, ha pénzt ajánl? Annak most úgyis szűkén vagyok.
Megpróbálkozom a visszakövetéssel, és a levél lemásolásával. Majd ha erre az előkészületeket megtettem, úgy tovább kattintok, és érdeklődve figyelem és olvasom a levél tartalmát.
A feladat nem tűnik a leg vészesebb opciónak. A pénzjutalom pedig elég nagy, hogy szépen kipofozzam ezt az öreg kandúrt. A kommunikációs csatornán egy hangtorzított üzenetet hagyok, melyben érthetően, de felismerhetetlen hangon csak ennyit mondok.
- Nem jelenek meg a megbeszélt helyszínen. Információkat osztok meg ezen a chatszerveren két nap múlva 7:18-kor, az ajánlással élve. Az információ ugyanilyen hangfelvétel formájában érkezik. Esetleg szövegesen is ha lehetőség nyílik rá.-
Információt gyűjtök a személyről, az elkobozni kívánt adatról, az épületről, annak felépítéséről, (szellőzők, szervízalagutak, víz, gáz, elektromos vezetékhálózat, szerkezeti felépítés, és erősség, (golyóálló ablakok, esetleges szerekezeti gyengepontok az épületben), és vakszinteket, vagy kimaradt helyeket keresek a tervrajzból, esetlegesen elveszett szinttervrajzokat.
De egy beszivárgó műveletnél a személyzet fölött se hunyhatok szemet. Munkarendek, beosztások, munkaerők, és munkafajták. Az őrség felszereltsége, létszáma, általános őrjárati útvonalak, ha vannak. kamerák elhelyezkedése, és biztonsági protokollok. Szkennerek, és biometrikus zárak száma, és elhelyezkedése.
Mindenre figyelni kell, hogyha valakiket kívülről be akarok juttatni, és aztán azt akarjuk, hogy ki is tudjanak jutni. Túl sok az emberi tényező, és hibalehetőség. De meg kell próbálnom.
Így, hát kutakodok egy sort, hogy először legálisan milyen információkat tudok megtudni a megbízásunkról, aztán pedig ha ezek a fórumok kifogynak a számomra még értékes információkból, a biztonságos mélységig betörök a hálózatba, és onnan próbálom megszerezni magamnak ami kell. De nem kockáztatok, így a rizikósabb mélységeket hanyagolom nehogy a lebukásommal, szigorításokat kényszerítsek ki mint a cyber, mint a hús vér védelemben.
|
|
|
Közzétette Lory, Dec 25, 2018 14:25:10 GMT 3.5
Mindannyian ugyan abba az irányba indultok hát el, ez pedig nagyon okosan az információszerzés. Erister a legépelt kérdéseire nem kap választ, csupán Lethe felhívása a találkozási pontra az, amit lát, majd Bertold hangüzenetét is megkapja. Úgy tűnik, ezen a kommunikációs csatornán csak 3-an vagytok jelen, de ebben a mai világban ezt persze sosem lehet biztosan tudni.
Lethe amint elkezdesz Greenhillsről keresgélni, nagyon sok információt dob fel a keresőmotorod. A történelme szerteágazó, mint egész Kialinnak, már ezer éve is lakott volt, folyamatosan korszerűsítették, újjáépítették, a kedves házikókat pedig idővel leváltották a felhőkarcolók. Találsz még csomó ingatlanhírdetést, helyi üzletek honlapjait, amik között van Oérláni luxus ruhaszalon, borszaküzlet, de szimpla közért is. A közbiztonság híresen itt a legjobb egész Kialinnban, a kapukon csak úgy engednek át, ha van megfelelő kártya, ami a regisztrált járműhöz tartozik, de ezzel párhuzamosan működik egy arcfelismerő program is, amir két éve frissítettek modernebb változatra. A hírek között találsz még gazdag fruskák drogbotrányairól szóló bulvárhíreket, híres színésznők esküvőjéről szóló jelentéseket, de talán ami érdekes lehet azok a diplomáciai és jótékonysági fogadások. Úgy tűnik a helyben tartózkodó külföldi diplomaták mind a Greenhills-en élnek, ugyanakkor létezik minden országnak nagykövetsége az óvárosban is, hogy az egyszerű túristákat vagy más országok állampolgárait ne kelljen átvinni a beléptető rendszeren. A nagykövetnek így mindig ingáznia kell a negyedek között. Nem nehéz megtalálni azt sem, hogy melyik nagykövetnek pontosan hol van a rezidenciája, ahogyan a megavállalatok bérelt épületei sem titkosak. Meglepő módon találsz egy épületet ami az Orion co.-hoz tartozik a többi nagyvállalat között.
Bertold, te inkább műszaki oldalról közelíted meg a problémát. Nagy segítség lehet elsőre a tervrajz, amit az üzenethez csatoltak. A 80 szinten helyet kapott minden, az Új Angriti dominium helyi követsége és irodája az első és második emeleten (a földszinten egy étterem van), egy teljes szintet elfoglal a nagykövet privát rezidenciája (ez a 78.) fölötte van egy wellness részlet, a legmagasabb 80. szint pedig egy bár, de nagyrészt inkább terasz gyönyörű kilátással Greenhills dobjaira. A nagykövet saját privát irodája a 77. emeleten van. Több szintet a kiszolgálószemélyzet szálláshelye, leginkább a 40. és 50. szintek között. Sok szintél csak anniy van megjelölve hogy irodák (rengeteg-rengeteg iroda), raktárhelyiségek, kiszolgálóhelyiségek, konyhák, néhány kisebb angtiri cég helyi irodája, többek között egy utazási irda is, ha kedvet kapnátok. Az információáradat egyszerűen elképesztő. Szintén megtalálható mgé legálisan a biztonsági cég neve, amit az épület védelmére szerződtettek, ez a Heracles Biztonsági vállalat, ami személyes testőröket is közvetít, de biztonságtechnikai szakembereket is szerződtet. Ez a cég is angtiri bejegyzésű, értelemszerűen a saját embereikkel dolgoztatnak. Ezen kívül azonban elég jól őrzik az adataikat. Amennyit megtudsz az az, hogy nagjából a 60. szintig kártyás belépők vannak onnantól felfelé viszont biometrikus azonosítás de nem tudod, hogy ujjlanyeomatot néznek, íriszt, vagy arcfelismerést. Az őrzés-védés 24 órás, és minden szint be van kamerázva belülről és kívülről is. A föld alatt még 4 szint van, 3 szintnyi parkoló és egy mosoda. A kamerák oda is érvényesek, ahogyan a kártyás rendszer is, de az őrség csak a földszinttől van jelen. Ennyi amit még biztonságosan megtudsz, minden máshoz már tűzfalakat kéne feltörni.
Azt mindannyian tudhatjátok, hogy a nagykövetet Livia Valerianusnak hívják, 50 év körül járó embernő, férjjel, két gyerekkel és öt unokával, ám a család tartózkodási helye ismeretlen. Livia egyébként meglehetősen közkedvelt, azért helyezték Kialinnba, mert számos országgal és kultúrával megtalálja a közös hangot, ugyanakkor szilárdan tudja képviselni a dominium érdekeit, anélkül, hogy bárkit is megsértene. Sokat jótékonykodik, csak a városban három alapítványt működtet, egyet a nehéz sorsú tehetséges fiatalok támogatására, egyet a jobb lakhatási körülmények megteremtésére a szegényebb környékeken, és egy állatmenhelyet. Kifejezetten nagy macskabarát, világmacskájával több képen is pózol, a macska epdig tbb díszes ékszert hord mint a Hjaszoni császár.
|
|
|
Közzétette Erister, Dec 28, 2018 2:47:32 GMT 3.5
Nem sietett, miután magára hagyta a laptopot, szájában a stalbbal kényelmesen felöltözött. Conrad teljes kevlar szerelésével ellentétben Ő jobban szerette a mozgékonyságot. Mentora inkább berúgta az ajtót, és beleállt, amibe bele kellett, Erister inkább elkerülte azokat. Vértet éppen ezért sosem hordott. Ez abban is segítette, hogy ha az utcán kérdezősködött, a fegyverek és vértezet hiánya nehezebben kezdtek el gyanakodni, hogy bárminemű fegyveres szervezethez tartozna. Egy viseletesebb nadrág és felső felvétele után visszament kütyüjéhez, hátha van azóta válasz. És van. Meg is vakargatta fejét. Az egyik találkozni akar, a másik inkább bujkálni. Nincs probléma, ha tényleg meg kell ölni, legalább tudni fogja, hogy néz ki. Vagy mégsem. ~Túl szép lett volna, ha könnyen megy. Az egyik találkozni akar, a másik nem. Így értelmet nyer, hogy a „társam” megölését jelölték ki opciónak, és nem a „társaim”. Oké, b-terv~ Visszaslattyog a szekrényhez, hogy átöltözzön egy sokkal igénytelenebb, kifejezetten hallgatózásra, és információ szerzésre összeállított gúnyába. Szakadt vászon holmi alul, s felül. Legalább ilyen rossz állapotú bakanccsal toldotta meg. Két -féle módszert ismert, - mármint amit ő is meg tudott tenni különösebb kiképzés nélkül. Az egyik, amikor odamegy egy információ brókerhez, és pénz is gazdát cserél. Mivel ennek híján volt, maradt a másik verzió, amikor amikor elvegyül a csőcselék között, hol a kocsmák és lángoló kukák körül rendszeres a zsörtölődés és a panasz áradat. A rendelkezésre állási időnek körülbelül a háromnegyedét szokta ennek a módszernek adni. És annak is kb negyedét arra, hogy a cél hely körül ólálkodjon. Ha fallal van körülvéve, akkor a fal magasságától függően szokott keresni egy magasabb lakást, és a tűzlépcsőről nézi meg a madártávlati képet. Az sokat szokott segíteni neki, ha nem a kivitelezés napján látja először a helyszínt. Utána jöhetnek a sikátorok. Rongyok ide vagy oda, szag nélkül nem ér az egész semmit. Mágiával a feje fölé emelt némi saras vizet mielőtt bement a sikátorokba, ott már nem tehette ezt meg, hiszen ott mindenki lát mindent. Saját vérével összekente a száját s fogait, hogy semmiben se különbözzön lecsúszott rokonaitól. Mikor befordult az első sarkon, már felismerhetetlen népdalokat kornyikált ritka hamisan. Dülöngélve, dünnyögve, félhangosan „énekelve” tett meg számtalan utcát és sarkot, majd mikor már úgy érezte eléggé elvegyült, és a kíváncsiskodó szemek is megunták a követését, lecövekelt egy csapat mellett, és hallgatózott egy ideig. Több csoport mellé vert ideiglenes tábort, körülbelül két-két órákat töltve mindegyiknél, ha valahol érdekességet hallott, ott kicsit tovább időzött. Néha szóba elegyedett magától is valakivel, olykor erőltetve a témát, de vigyázott arra, hogy ezt ne gyanúsan tegye. - Mond csak bratyó! Van egy üveg kósza piám. Megveszed? Vagy tudsz valakit gazdagékná', akinek el lehetne passzóni? Ezzel pár utcánként egyszer bepróbálkozott. Igyekezett nem lebecsülni soha senkit, de nem voltak illúziói, hogy ha itt lenne bárki is, aki sokkal többet tud, mint amennyit kinéz belőlük az ember, már rég nem itt lenne. Épp ezért inkább egy kapcsot keresett, akihez tovább mehetett. Egy épkézláb informátort, akiből lefizetéssel vagy fenyegetéssel, de sokkal többet ki lehetett szedni. A csövesektől nem számított többre. Ha társaságának nem oldódott meg a nyelve az első óvatos mondat után, akkor nem erőltette tovább, sőt, mielőbb megpróbált más valaki után nézni, s előző partnerét egy ócska indokkal lerázni. Minél jobban ki akarta használni az időt, semmi kedve nem volt ahhoz, hogy kizárólag egy ismeretlen valaki információira hagyatkozzon, mint a másik két társa. Értelem szerűen, ha nincs más, akkor ez van, de mindig szeretett egy második lehetőséget hozzácsapni mindenhez, illetve egy menekülő utat készíteni. Például ha talál ilyen módon egy behatolási pontot, az nagyszerűen fog funkcionálni menekülésiként is. Pár nap múlva kiderül, mennyire áll helyt a gyakorlat az elmélet mellett.
|
|
|
Közzétette Darr, Dec 31, 2018 14:46:41 GMT 3.5
Úgy tűnt Greenhillsbe nehezebb volt bejutni, mint Itlian királynő hálókamrájába - már csak azért is, mert rossznyelvű mendemondák szerint oda elég volt, ha valaki elég hadsereget tudott felmutatni. Kialinn gazdagnegyede viszont komolyan vette a tisztaságot, amibe a lentebbi utcákon mozgó biosöpredék - mi - is beletartozott. - Remek. Fél kézzel felpattintottam egy whiskeys palack üvegfedelét, miközben egy ujjal pörgettem a neten talált híreket. Történelem, önreklámozás, ingatlanhirdetések... Semmi hasznos, egyelőre. Talán adott valamiféle lehetőséget, ha gazdag érdeklődőnek sikerült volna kiadnom magam, aki jobb helyre akart költözni, de ahhoz nem csordogált még elég a bankszámlámon. Lekérhettem volna előre a tiszteletdíjat, de ahhoz el kellett volna érnem Oriont, ami lehetetlen volt. - Nocsak. Az egyik szemöldököm a magasba szaladt a Greenhills-i céges székhelyek listáján egy ismerős név láttán. - Rohadj meg, Orion. Minek kellek én, ha ti már bent vagytok? Persze a válasz magától értetődő volt, és tisztán ki is jelentették. Az akció semmiképp nem kötődhet hozzájuk, még a legapróbb gyanú is kockázatos. Greenhills persze nem volt mentes a gazdagok drámáitól, úrihölgyek méltatlan, megalázó viselkedése, sztárok mesterkélt mindennapjai és különleges eseményei, minden volt itt, ami egy dobozagyú gyári munkás feleségét csak érdekelhette. Aztán ott volt Livia Valerianus. Állat- és emberbarát, jómódú, szép családdal és közkedvelt hírnévvel. Az ilyen, túlságosan is szép képek szokták rejteni az őrült sorozatgyilkosokat vagy legkegyetlenebb, könyörtelen politikai bábmestereket. A nőről semmi megfogható részlet, semmi sötét olt nem került elő, csak jótékony intézmények, adományok, békeharcos megmozdulások és egyéb körbeujjongani való ostobaságok listája. A média tette a dolgát, Livia Angtiri nagykövet a legszerethetőbb ember képében tetszelgett, akit valaha láttam. Balszerencséjére egyetlen embert sem szerettem a legkevésbé sem. A csatornára visszapillantva egy hangüzenet fogadott, ami nem lepett meg, de reméltem, hogy elkerülhető lesz. A hackerünk úgy tűnt magának való volt és felettébb öntörvényűen utasított el minden kapcsolatteremtési lehetőséget. Lenyomtam a telefon rögzítőikonját a kijelzőn és a számhoz emeltem. - Nekem nincsenek ilyen hangtorzító ketyeréim, szóval maradjunk a régi módszernél. Amennyire utána tudtam nézni nem lesz könnyű menet, már a kapun bejutni sem. Remélem van valami ötlet, hogyan cselezhetjük ki az arcfelismerőt, de ha nincs, nekem volna néhány. Greenhills tele van ingatlanokkal. Ha a techvarázsónk képes elintézni, hogy a rendszer jómódú vevőnek ismerjen fel, az egy lehetőséget nyújt a bejutásra. Vagy esetleg megcélozhatjuk a legközelebbi celeb lakását és kiadhatjuk magunkat újságírónak, de ehhez is valami betörés kell, ha más nem valamelyik médiavállalat szervereibe. Menni fog valamelyik? Nem szerettem magam ennyire mások képességeire bízni, ugyanis nem volt kiszámítható módszer. Én tudtam a saját határaimat, fle tudtam készülni az esetleges hiányosságaim okozta problémákra és így nem lephetett meg semmi. Így azonban minden azon múlt ez a hacker mennyire értette a dolgát és az Orion mit ígért neki.
|
|
|
Közzétette Bertold, Jan 10, 2019 16:47:22 GMT 3.5
Ha lenne egy térkép a világunkat behálózó információs vonalakról, úgy nézhetne ki mint egy fonálgombolyag. A gombolyagtól ellentétesen, itt nem egy, hanem több ezer szál összefonódásából jön létre ez az alakzat. Így hát mily meglepő, több információt találtam kevesebb munkával, mint gondoltam. Ezen tudásomat összeírva, és feljegyezve, neki is készülhetek a megosztásra a munkatársaimmal. De ahogy felpillantok a szerverre, úgy egy üzenet fogad. A kérés érdekes, az ötlet se rossz. De hogy megtudnánk e valósítani, az már kérdésesebb. lehet neccesen, és lehet veszélyesebben, de biztosan. - Érdekes ötlet, de számítsd bele ezeket is. – Írok a chatre, majd alatta begépelem az eddig kiderített információkat. ~ Üzenethez csatolt tervrajz rajza. (Ebben ők is látják vagy látták akkor, hogy mi hol van hányadik emelet stb) ~ Újra belinkelem biztos, ami biztos. ~ A Biztonságtechnikai cég neve Heracles Biztonsági vállalat. Személy testőr/biztonságtechnika a cég szintén angtiri bejegyzésű~ ~ Nagyjából a 60. szintig kártyás belépőket használnak. Onnan felfele Biometrikus azonosítás. Az azonosítás módja ismeretlen. ~ ~ Minden szint kamerázott, és 24 órában őrzött és védett. ~ ~ Kamerákat állítottak nem csak belül, de az épület külső felén is. ~ ~ Föld alatt három szintyi parkoló és egy mosoda található. kamerák és kártyás leolvasás van, de őrség nincs. ~
Ahogy ezeket leírtam hátradőlök, és elmélkedni ekzdek egy lehetséges megoldáson, de az ilyen nagy szintű védelemhez, lehet, hogy egy külső „beszerző akcióval lenne a legjobb kezdeni, majd a személyzet tagjának tettetni magukat feljutni az emeletre. Így hát pár órás gondolkodás után, írok egy ötletet.
- Az épület információi jól védettek, de a dolgozók már más téma. Információkat keresek nagyobb beosztásban dolgozó biztonságtechnikai, és kiszolgálószemélyzeti dolgozókról. Az életvitelüket átnézve, ha akármilyen törzshelyük lenne, onnan visszafele elkaphatjuk őket. Így szert tehetünk kiszolgálószemélyzeti kártyára, majd ha az már nem lesz elég, akkor áttérünk a biztonságtechnikusra. Nem kell az egész ember. Csak a kártya, a Kézfeje és a feje. Súlycsökkentés gyanánt, ha van elég gyomruk hozzá, megszabadulhatnak a nagyjából fülön túli résztől. A kiszolgáló személyzet kézikocsijával, pedig egy jeges vödörben a terítő alatt, a kézfej, és a fej, a szemekkel és az arccal kényelmesen szállítható, feltűnés mentesen. - - Ez a terv, csak egy ötlet eddig. Én azért utána nézek az alkalamzottaknak. Ha belemennek, jelezzenek, és kigondoljuk a részleteket. -
Így hát neki láttam bújni az alkalmazotti listákat, esetlegesen feltörni a személylistát, ha nem kapok elég információt. Csak a nevek, és képek kellenek, a többit képes leszek kideríteni a Szociális hálózatokon, majd egy arcfelismerő program segítségével, a rendőrségi adatbázis videóit átkutatva, kifürkészni a napi rutint és törzshelyeket. Persze a rendőrséget csak nagyon információhiányos helyzetben használva, mivel a szociális hálón sokszor minden adat a rendelkezsére áll.
|
|
|
Közzétette Lory, Jan 13, 2019 20:11:26 GMT 3.5
Erister
A tűzlépcsőn felfelé találsz lepukkant lakást is de olyan felhőkarcolót is, aminek a tetőteraszáról szépen rálátsz a Greenhills-re a fal fölött. A neonreklámok ott kevéssé jellemzők, mint a város többi részén, inkább látsz szépen kivilágított, hangulatos parkokat, ugyanakkor a felhőkarcolók tetején mindig ott van egy-egy cég logója is. Az előzetes ismereteid alapján így nem nehéz megtalálni az Angtiri követség épületét is. Pontosan onnan lehet megismerni, hogy nem egy nagy logó van rajta, hanem sok kicsi, ami egybevág az előzetes ismereteiddel, hogy sok Angtiri cégnek van benne irodája. Láthatod, hogy maga a felhőkarcoló két forgalmas út kereszteződésében áll, arra van a bejárat is, mögötte viszont üres terület van ami szintén egy nagybbacska park lehet. Fentről csupán a fák lombját látod a lenti terepet nem, ugyanakkor egy térpkéen rá tudsz keresni a hely nevére és esetleg hogy hogyan néz ki belülről, ha ez érdekel. Ami még szintén feltűnhet, az a számtalan drón, és azok az egyetlenek, amelyek a fal fölött is (egy jól látható scannelés után) áthaladnak. Bent láthatóan nem ellenőrzi őket semmmi, bár ez nem garancia arra, hogy tényleg úgy is van. A sikátorokban mérsékelt szerencsével jársz. Nem szúr ki senki ugyanakkor rengeteg az információ és a dezinformáció is. Ha kifejezetten csak a greenhills-i pletykákra figyelsz, akkor könnyedén hallhatsz a legújabb sztár-esküvőről, ami egy hjaszoni szinésznő és egy mortesi színész botrányos frigyéről szól, de néhány drogdíler beszélget egy benti partiról is ahol ők terítették a pixiport. Ha a közelükben maradsz úgy tűnik, hogy az ilyen partik nem is olyan különleges események, minden hétre jut legalább kettő. Hallasz még olyan pletykákat is, hogy az egyik mágnás lánya előszöeretettel jár ki a falakon kívülre, hogy a la plague rouge negyedben bulizzon, és előszeretettel vegyül a pórnéppel, de azon már ők is összevesznek, hogy a csaj a szindikátusból jött, a dominiumból vagy valamelyik pici vorkwati államból. Abban mindenki egyetért, hogy a Greenhills egy erődítmény, de ha a megfelelő személyeket ismeri az ember vagy az elf, akkor nem sebezhetetlen. A kérdés csak az, hogy melyik vonalat választod, hogy elindulj... Közben epdig pittyeg a kommunikációs csatorna is.
Bertold
A dolgozók nyílvántartását nem védik olyan vehemensen a dolgozók esetében, mint számítani lehetne rá. A személyzet nagyrésze nem engedheti meg magának, hogy a Greenhillsen éljen, így változatos helyeken laknak a város legkülönfélébb pontjain. Mosodai dolgozók, szakácsok felszolgálók takarítók, legalább ötvenen vannak, akiknek azonnal erőfezsítés nélkül hozzá tudsz férni a címéhez és a beosztásához is. Nincs ez másképp a biztonsági cég dolgozóival sem. Úgy tűnik nem védik a személyes adataikat annyira jól, hogy egy feltörekvő hacker ne jusson be a rendszerükbe. Legalább húsz testőr személyi adatait tudod ellopni, és ugyanaz a helyzet mint a sima kiszolgáló személyzettel: nagyrészük a városban szétszóródva él különféle negyedekben. Ami feltűnhet, hogy az összes alkalmazott ember kivétel nélkül.
|
|
|
Közzétette Darr, Jan 19, 2019 15:57:06 GMT 3.5
A válasz gyors volt és felettébb meglepő. Az ideiglenes társam, feltehetően valami szabadúszó zsoldos nem tűnt beszédesnek, a hackerünk azonban annál inkább - és elismerésre méltóan kifacsart gondolkodása volt. - Érdekes ötlet. A telefonomat hanyagul ejtettem rá a vezeték nélküli töltőállomásra és benyomva hagytam a hangfelvevőjét, miközben nekiláttam magamnak ebédet csinálni abból a semmiből, amit otthon találtam. Tészta, valami szintetikus hús és ki tudja honnan importált olcsó fűszerkeverék, sokadjára volt ez a főétkezésem. Reméltem, hogy az Orion tiszteletdíja kissé kisegít ilyen téren. - Minden esetre ez nem oldja meg a tényt, hogy egy megcsonkított szemgolyót nem kaphatok csak úgy elő, ha minden be van kamerázva. Ráadásul a nyakam teszem rá, hogy a kapuban még biztonsági őrök is vannak, a kártya pedig nem lesz elég, ha az adatbázisban található arc nem egyezik az enyémmel. A probléma a túl sokféle biztonsági rendszer volt, az angtiriak értették a dolgukat. Balszerencséjükre én is, és lassan kezdett egy terv összeállni a fejemben. - Mondom a feladatot, techvarázsló. Kellene nekem egy név és egy cím, valaki olyantól, akinek bejárása van az összes emeletre. Hogy biztonsági őr, takarító vagy a kedvenc helyi prostituáltjuk, az végülis mindegy, csak Greenhillsen kívül lakjon és ember legyen. Ha nem találsz ilyet, akkor ezt a részét megoldom máshogy, ami mindenképp kellene az egy hivatalosnak tűnő igazolvány valamelyik médiacégtől, kamu névvel de az én arcommal. Kaptok egy képet rólam, de jobb, ha nem használjátok fel rosszra, különben legközelebb a ti fejetek lesz feldolgozva. Áthajoltam a rövid konyhapult fölött és pötyögtem egy ideig a telefont, míg találtam magamról egy semleges profilképet, aztán felpöccintettem a kommunikációs szerverre. - A lehető leggyorsabban kellene, mert nem sok időnk van, az előkészületnek bele kell férnie két napba. Én megoldom a hentesmunkát, ti oldjátok meg a saját részetek. Elgondolkodva kanalaztam be az ebédem, miközben az órára pillantottam. Húzós menetnek néztünk elébe, ameddig a hackerünk ügyködött nekem szereznem kellett egy kellően nagy, profinak tűnő kamerát vagy drónt, amit kibelezhettem és hagyhattam benne elég áramkört, hogy a scannerek és az átvilágítás ne lásson benne semmit. Főképp nem egy szerencsétlenül járt, alávaló emberféreg jégbe hűtött fejét és ujjait. A derekam mögé csatoltam a VS-t, magmara kaptam egy könnyebb őszi kabátot és még egy utolsó pillantást vetettem a tükörre. Vajon egy biztonságtechnikus vagy egy könnyű nőcskéket kereső aranyifjú volt az, aki nagyon csúnyán megszívja velem?
|
|
|
Közzétette Bertold, Jan 22, 2019 23:07:26 GMT 3.5
Érdekes válaszok hadát kapom a munkatárstól, de sajnos teljességében igaza van. Sokkalta több a probléma, mint a megoldás. A csakis emberi személyzet, pedig nagyban megnehezített a dolgunkat. De hát a kéréseknek igyekszem megfelelni, így megfelelő Greenhillsen kívül élő segítők után kutatok, a dolgozók között. Megpróbálkozom az előbbiekben használt hack útvonalakat használva kideríteni a kellő információkat, hogy a hiba és a lebukás lehetősége minél kevesebb legyen. Ám adok neki választási lehetőséget. Így hát megpróbálok neki egy megfelelő, kiszolgáló és védelmi személyzetes magas beosztású egyént szerezni. Ha ez megvan, akkor készítek egy mappát ahova elérhetőségek, törzshelyek, képzettségek, Lakhely, és egyéb hasznos információ szerepelnek.
Ezután egy viszonylag ismertebb középkategóriás média társaságot keresek, ahol a költségvetésből adódóan, nincs akkora védelem. Így az ő rendszerükkel képes leszek egy igazolványt erre a képre, és egy álnévvel kiállítani. le is generálom az Elektronikus azonosító adatokat, majd ezeket is a gyűjtőmappába rakom.
Sosem lehet az embernek elég személyazonossága ugyebár? Kicsit átnézem az utcai kamerák felvételeit, hogy mégis milyen kétes prostituáltak járkáltak ki be az épületből. Így hát keresek a lánynak pár szimpatikusabb prostituált személyazonosságot. Ha találtam egy viszonylag luxusárúnak tűnőt, akit csak a legmagasabb szinten élő gazdagok engedhetnek meg maguknak, akkor az arcfelismerés alapján megkeresem a közösségi hálózaton, majd keresek egy útvonalat a személyi profiljának másolására, és áthamisítására. Ha ez megvan, akkor már prostituáltnak is kiadhatja magát.
Így hát ha minden megvan, egy mappában összegyűjtöm az adatokat, a személyazonosságokat, és minden egyéb hasznosságot, majd elküldöm a közös chatre. - Az adatokat, és a papírokat ITT találja. - Ám lehet elelejtettem említeni, hogy az épületben dolgozó személyzet, fajilag csakis emberekből áll. Lehet hogy a botrány elkerülése végett, nem engedik majd be önt mint riporter, nehogy ez kiderüljön ezért egy prostituált személyazonosságát is linkelem. De a fordítottja is igaz lehet, hogy egyből a célponthoz kísérik az interjúra, de akkor erősen lesznek őrizve és kőrbefogva. - - Ha szükséges, egy drónt segítségül tudok küldeni, de ez egy egyszerű csomaghordó drón, adó vevő készülékkel hackelésre modifikálva. - - Írok egy parazita vírust, melyet majd ide fogok elküldeni önöknek. Ha ezt egy belső panelen bejuttatják a zárt rendszerbe, képes leszek meghamisítani a kamerák képeit, régebbi felvételekkel, így láthatatlanul lesznek képesek mozogni az épületben. -
Majd nekiugrok összeírni, az eddigi legerősebb parazita vírusomat, a gyorsaság kulcsszemponttja miatt, egy régebbi hasonló vírusból kiindulva. Ezt a férget bejuttatva a rendszerbe, ne mészrevehetetlenül, de sokkalta nagyobb esélyel leszek képes ténykedni, mintsem innen a távolból egy teljes hálózati hacken keresztül. Hogy a drónt használjam belső adó vevőnek, az még ki kell találnom. Előszőr mindennek úgy kell haladnia ahogy elterveztük.
|
|
|
Közzétette Erister, Jan 25, 2019 20:21:14 GMT 3.5
Első nap. Töredék információk, s noha nem sok, mégsem mondhatja eredménytelennek a napot. Mielőtt hazaért volna, mágiával víz alapú mocsok nagyját ledobta magáról, hogy ne ébresszen felesleges kérdéseket szomszédai fejében. Otthon pedig első dolgai között szerepelt felhajtani a laptop fedelét, és ránézni, van-e mozgolódás a közös komm csatornán. Volt. Gyorsan végig futva a szöveget, és a linkeket, fejben már körvonalazódtak az ötletek. Terv szerű valamik. S noha még egyik sem konkrét a változók pedig még mindig sokan vannak, a további információ gyűjtés mellett gyűjt. Ujjai fürgén kopognak a billentyűzeten. A bal kezén. A jobbal cigarettát ránt az asztalon heverő dobozból, s a csőre töltött öngyújtóval lángra is lobbantja a végét. A fotelben hátra dőlve olvassa vissza, mit írt eddig. - Menjünk külön utakon. Bent ráérünk találkozni, s közösen tovább menni. Tudunk valamit a csatorna rendszerről? A szart Ők sem dezintegrálják. Be lehet jutni valahogyan Greenhillsbe alulról? Van ott védelem? Első ötlete az lenne, hogy alul besurran mint valami patkány, odabenn pedig akár a takarító személyzet tagjaként külső ablakmosóként kikerülhetné a biztonsági rendszereket, amikről feljebb szó volt. Pusztán egy bűvölőt kell keresnie, aki csinál neki egy hajpántot, ami a haja színét megváltoztatja az árulkodó vörösről bármi másra, füleit pedig már egy kendő vagy munkavédelmi sisak is eltakarja. És hacsak az ablak nem rakéta álló, csak könnyebb lehet ott bemenni a szobába, mint átrágnia magát csilliónyi elektromos záron és két ajtós kredencen. Ha a csatorna rendszer nem jönne be, akkor még mindig megpróbálhatja a pletykát leellenőrizni a kicsapongó életet élő lányról, noha azt szeretné a legkevésbé. A kiszámíthatóság minden aspektusát mellőzi. Hacsak nem szervez be egy illuzionistát hozzá, túl sok macerával járna beférkőzni a bizalmába a nőnek, plusz rávenni, hogy a „nálad vagy nálam” kérdésre inkább bevigye a falakon belülre. Hősünk jobban szerette a kiszámítható dolgokat. Nem volt béna, ha improvizálni kellett, de itt most az idő kulcsfontosságú volt, és egy másik ember bevonása, legyen szó áldozatról, vagy bűntársról, a legkevésbé sem fért bele a szűkös keretbe. Hasa hangos korgással jelezte nem tetszését munkája felé. Míg az utcán volt, nem evett, csak ivott, azt is keveset, hogy meglegyen az alkoholos buké, de azért tudatánál maradjon. Tehát még szomjas is volt. Éppen ezért nem várta meg, míg választ kap, azon a tíz-tizenöt percen már igazán nem múlik semmi, míg összeüt valamit, hogy csillapítsa vágyait.
|
|
|
Közzétette Lory, Jan 30, 2019 1:30:12 GMT 3.5
Bertold: Írsz egy vírust, de azt nem tudod tesztelni, hogy a gyakorlatban ez működik-e majd a rendszereken. Egyelőr úgy tűnhet, hogy igen, de azt nem tudhatod, hogy pontosan milyen kibervédelemmel van felszerelve az épület. Arra számítani lehet, hogy nem gyenge. Lethe megkapja a kívánt személyazonosságokat, már csak az a kérdés, hogy hogyan nem fog belefutni az alteregójába, és hogy a rendszer esetleg beengedi-e, hogyha dupla bejelentkezést észlel. Természetesen a prostituált alteregó a legkellemetlenebb, na nem csak a munkájuk miatt, hanem azért is, mert ők kísérő nélkül egyáltalán nem bejáratosak sehova az épületben, csupán könnyű kísérőt szerezni... Elvileg. A riporter személyazonossága teljesen sima ügynek látszik, ahogyan a takarító személyzeté is, bár nem lehettek biztosak benne, hogy tényleg mindenhova van-e bejárása az adott szeméylnek. Csupán annyit tudtok, hogy minden emeletre van bejárás. A biztonsági őrnek viszont biztosan mindenhova van bejárása, ellenben lebukni is sokkal könnyebb vele... Erister javaslata a csatornákról: megtalálni az információkat róla, főleg, hogy a modern csatornák összefüggnek a Kialinn alatti barlangokkal, óváros részletekkel, feltárásokkal, és a külvárosi söpredék ilyen-olyan lakhelyeivel is, mintha az egész egyetlen összefüggő labirintus volna. A Greenhills alatti csatornákban nincs őrség, legalábbis még csak nyomokban sem fellelhető semmilyen információ róla sem Erister sem pedig Bertold számára, így ezt az infót biztosra lehet venni. Ugyanakkor a kíülről trténő bejutást nehezítik lezát ajtók, amik apró tisztítótelepekre visznek karbantartó és kiszolgáló helyiségeken át, és többször keresztezi a metró is. Annyi biztos, hogy sokkal könnyebb ott bejutni, mint fent, ha valaki ismeri az utat. Kérdés, hogy találtok-e valakit aki eligazít ebben a labirintusban, és hogy a többiek mit szólnak Erister magánakció-tervéhez. (És természetesen lesz időd főzni is. )
|
|
|
Közzétette Bertold, Feb 13, 2019 1:20:42 GMT 3.5
Végig olvastam és hallgattam a felhozatalt, majd kis gondolkodás után, újra belevetettem magam az információhajhászatba. Amikor elvállaltam, nem gondoltam hogy ennyi melő lesz ezzel az egésszel, de most minél többettudok, annál inkább tűnik egyre kilátástalanabbnak a helyzetünk. Újra az informciófolyam erős sodrásába vetve magamat, próbálok belőle kikapni valami használhatót. Vízművek, elektromos áram, és egyéb szolgáltatók, akiknek köze lehet a földalatti már már katakombához, mindent átnézek. Térképeket, régiket újakat keresek, mivel nagyon sokszor tűnnek el részletek egy esetelges átépítéskor, és ezek a holt járatok még megnehezíthetik, de meg is könnyíthetik a dolgainkat. Egy a csatornában járatos vízmű vagy egyéb dolgozót is keresek, és ha megbizonyosodom róla hogy az emberünk rendben van, és bírtokolhatja azt a tudást, akkor őt is beletuszkolom az új kis információs szeretetcsomagomba, majd elküldöm atöbbieknek. lesz feladatuk bőven, azt már látom előre. - Tessék ezeket találtam. - Küldöm be a mappát a magán szobánkba. A maradék időmben amíg nem érkezik válasz, pedig a vírusomat finomítgatom és próbálom kicsit combosabbá tenni a feladatára.
|
|