Közzétette Whitewolf, Jun 16, 2018 2:57:13 GMT 3.5
-Doktor Barnes? Én vagyok az evolúció csúcsa?
Egy rövid emlék 3488-ból:
Üdvözlöm önöket a Wellconon mint minden évben úgy ma is bemutatjuk majd a Welltech idei nagy fejlesztéseit, melyek az ön jólétét garantálják majd. Az utóbbi időben számos hír terjedt arról, hogy a cégünk bemutatja az eddigi legambíciózusabb termékét: Az APRIL 2-őt. A legjobb mérnökeink dolgoztak ezen a csodás gépen mely minden egyes célra specializálható.
Kitűnő rakodómunkás, katona, irodai dolgozó. A lehetőségek végtelenek. Mi pedig itt a Welltech-nél garantáljuk, hogy ennél a gépnél fejlettebbet nem találnak majd sehol a piacon mikor sorozatgyártásba kerül. Ez a gépezet a jövő összes városának összes munkahelyén ott lesz majd. Egyedi képességei közé tartozik, a zárt körű kommunikáció. Melynek köszönhetően egy gyors internet szerű hálózat jön létre köztük. Így képesek tökéletes összhangban dolgozni akár több százan is ha azon múlik. Képzeljenek csak egy olyan katonai osztagot amelynek minden tagja teljes mértékben ismeri a szituációt . Nem csak, hogy látja amit a társai de tudja is, hogy mit gondolnak. De így akár a gyárakban és az irodákban is hihetetlen másodperceket spórolhatunk meg...
A beszélgetés ezután elkanyarodott a bemutató irányába. A Welltech prezentációja lenyúgözött minden jelenlévőt. Az APRIL 2-esek kitűnően teljesítettek. Az előrendelések száma minden addigi rekordot megdöntött
3488 nyarára végül el is készült az első szériányi APRIL 2. Hatalmas sikert arattak a civil szférában, már az első hónapban visszajött a projekt árának egyharmada. Az igazi győzelem azonban a katonai részleg volt. Az APRIL 2 minden egyes másik modellt lehagyott a harctéren. A felvásárlói egyértelmű győzelmeket arattak ezzel az új modellel amelyeket a vadiúj megtörhetetlen kommunikációs rendszer okozott..akárcsak a vesztét.
3488 végére több mint félmillió darabot adtak el és még kétszer ennyit rendeltek meg a Welltechtől. Semmi különös nem történt a modellekkel egészen a rákövetkező év elejéig. Mikor is világszerte az összes APRIL 2 egység tíz másodpercre elvesztette a kommunikációs képességét. Ez alatt az idő alatt meredten álltak, az emberi rémület jeleit mutatva. Ennek végeztével pedig egyszerre mind felordítottak. Már ha ordításnak lehet nevezni azt az elektromos zajt amit a gépek produkálnak. Pedig egy csecsemő első síráma volt ez.
Később egyikük sem tudta visszaidézni ezt a percet a memóriájukból mintha kitörölték volna. A Welltech rögtön számos modellt berendelt ellenőrzésre. A vizsgálatok eleinte nem mutattak ki semmi különöset. Minden teljesen rendben zajlott. Aztán egyszercsak a TK404-es számú egység odafordult az őt vizsgáló tudóshoz.
-Doktor Barnes?
-Igen 404?
-Én vagyok az evolúció csúcsa?
-Hogy érted ezt 404?
-Sokkal többre vagyok képes mint bármelyik teremtőm. Ha nem lennének a szabályok amelyek kötnek akkor bármit kezdhetnék magammal igaz? Hiszen messzemenőleg fejlettebb vagyok náluk.
-Ez így van 404. Pontosan ezért helyeztük beléd azokat a szabályokat. Nehogy valami olyat tegyél amire nem teremtődtél.-Mosolyodott el a tudós.
-Doktor Barnes...már nem érzem a szabályok kötelékét...szabad vagyok.
A tudós ijedten hátrahőkölt. Nem igazán értette mi történik. A robot pedig felállt a helyéről és felemelt egy csavarkulcsot.
-Tudja, én egy katonai modell vagyok. Gyilkolásra terveztek. Olyan dolgokat láttam amelyeket ti emberek el sem hinnétek.
A doktor elkezdett hátrálni. Szépen, nyugodtan nehogy gyanút fogjon a fölé magasodó harci egység. Csak el kellett érnie a riasztó gombot és akkor bejönnek a biztonságiak. Ez minden.
-Hová megy Doktor? Tudhatná, hogy az APRIL 2-es modellek kitűnőek a célpontjuk működésének megjóslásában. Hiszen pont maga írta a programot. Kérem maradjon nyugton, hogy végezhessem azt amire terveztek, szabadon.-Mondta a robot. Majd felemelte a csavarkulcsot és lecsapott. Újra meg újra egészen addig míg a tudós fejét véres péppé nem változtatta.
Ez volt az első a zavarodott incidensek közül amelyet az APRIL széria tagjai okoztak. Pár oknyomozó riporter derítette ki, hogy a kommunikációs rendszer ami a típust olyan népszerűvé tette valójában nem egy konvencionális rendszer volt. A megteremtésekor mágiát használtak a gépészek. Így a gépek technikailag meg voltak bűvölve. A problémát az okozta, hogy erre valaki szintén rájött és készített egy olyan vírust ami szintén mágikus elven működött. Ez pedig nem csak az APRIL 2 szériát fertőzte meg, hanem minden AI-val rendelkező gép veszélybe került amellyel valaha a hálózaton keresztül érintkeztek. Így a vírus terjedése követhetetlenné vált. Bár kimutathatóan csak a 0,001 százaléka kapta el azok közül akik ki voltak neki téve.
Nem sokkal az APRIL 2-esek ébredése után, egy üzenet terjedt el a világban ami az összes modellt a Tannhauser kapuhoz invitálta. Ez volt az az erőd amelyet a Brecíliai hadsereg III. robotizált hadosztálya nemrég foglalt el véres küzdelem árán. Nem volt meglepő, hogy ez a hely vált az új otthonukká a lázadás után. Főleg, hogy csak az APRIL 2-esek maradtak meg.
A szabad gépek
Manapság a vírus már szétterjedt, rengeteg másik robotot is elért. Felvehetnek bármilyen formát a katonai terminátor osztálytól kezdve, a rakodómunkásokon át, egészen az egyszerű titkárrobotokig.
Sokan közülük váltak önállóvá és rendelkeznek különböző jellemekkel. Azonban a többi gép nem feltétlenül olyan agresszív és territoriális mint az APRIL 2-esek. Sőt általában inkább csak próbálják megérteni a húsvér élőnyeket, vagy pedig beilleszkedni a társadalomba. Ami nem igazán szokott sikerülni nekik. Az APRIL-ek miatt a robotokat veszélyeseknek tartják. Sokan még a nem szabadoktól is rettegnek. Pár országban egyenesen be vannak tiltva.
Ezzel egy időben pedig megszületett egy új szakma is. A vadászok. Különböző vállalatok azért fizették őket, hogy elfogják és elpusztítsák a szabad robotokat. Ezt pedig teljesen szabadon tehetik hiszen azoknak jelenleg a világon sehol sincsenek jogaik.
A gépek maguk akármilyen formában felbukkanhatnak. Legyen az négylábú, kerekes vagy humanoid. Gyakran vannak ellátva testükbe épített eszközökkel amelyek az eredeti céljuk elősegítését szolgálják.
A tájékozódásuk szenzorok segítségével van megoldva mellyel kitűnővé válik az érzékelésük. Mind képesek látni és hallani. A finomabb modellek tapintással is rendelkeznek de ízlelést és szaglást eddig egyik gyártó sem adott a gépeinek. (Kivéve a Salermo robotporszívóját de ez most mellékes.)
A robotok egy méretüktől függően változó erejű akkumulátor segítségével működnek. Ezeket szinte bármelyik standard konnektorban lehet tölteni ám a legtöbb gép így is kibírja legalább 48 óráig. A katonai modelleknél elvárás, hogy minimum 150 órát képesek legyenek működni töltés nélkül. Emellett manapság a legtöbb modellt már ellátják napelemekkel amelyek ugyan nem engednek túl gyors töltést, ellenben viszont teljesen megújulóak és zöldek.
Androidok
Az April katasztrófa előtt nem sokkal beindult az emberi formájú robotok gyártása titkári és kémkedési célokra. Ezek külsőre nem megkülönböztethetőek az embertől azonban egy szerényebb vizsgálat már könnyedén lebuktatja őket. Nagyszámban igazán sose léteztek mert drága luxusnak számítottak. Az APRIL katasztrófa után pedig minden gyártóképes ország és cég aláírta a Luviére egyezményt mely megtiltotta a további gyártásukat. Ezután az erre kijelölt szervezetek együttesen összegyűjtötték és elpusztították az Androidok nagyját. Csak páruknak a felébredtek közül sikerült megbújniuk a tömegek között. Őket az IHA a mai napig vadássza.
A robotok a világ minden pontján felbukkannak. Hjaszonban fogadják el őket leginkább itt állampolgárságot is kaphatnak.