Közzétette Berathen, Nov 15, 2018 0:31:06 GMT 3.5
Napló bejegyzés 3490. ismeretlen dátum:Egy élet véget ért.
Egy szürke szobában ültem már nem tudom mióta. Egyedül az egyetlen társaságom a 3 kamera zúgása volt (ne kérdezd minek ennyi) és az alájuk szerelt megfelelő kaliberű fegyverek kattogása ahogy fordultak a kamerával. Mind rám szegeződött. Nem értem minek. Fókuszkristály nem volt nálam és amúgy se lenne túl sok kedvem ezt a 2x2-es szobát sütővé változtatni. Fegyvert már mióta nem fogtam…amióta itt ülök ami nem tudom mióta van. Így várakozok az alvás és az ébren lét között egy fém asztalhoz láncolva. Lábaim az asztal lábához kezeim az asztal alatti kis karikához. Annyi láncot hagytak le hogy áttudjam mozgatni magam ha kell. Ez körülbelül 15 centit jelentett. Az asztal túl oldala kb fél méterre lehetett. Egyszercsak betoppan egy ballonkabátos figura. Életemben nem láttam még.
-Nos…fiam. Az a helyzet, hogy baromira nem tudunk Veled mit kezdeni. Parancs megtagadás, fölösleges pusztítás, alapító királyunk szobrának megsemmisítése, az osztagod veszélybesodrása és ha jól idézek:”Minden tisztelet nélkül dugja fel magának azt a szaros veridium kristály Százados!” Ezek a vádak alapján már halottnak kéne lennie. Na igen. Itt a bibi. Kikértük a Dandártábornok úr irodájából az aktáját. Tudja mi van rajta?
-Jó eséllyel egy nagy csúnya szigorúan titkos felirat.
-Pontosan! Tagadja e a vádakat?
-Nem uram. Szeretném hozzátenni, hogy Decker főtörzset leütöttem, hogy én legyek a rangidős tiszt és befejezzük az akciót. Továbbá a Kék Krandor kifutón is sikerült egy olyan 1,5 négyzetméteres lyukat olvasztani.
-Azt hittem az osztag veszélybesodrásánál ezt is figyelembe vettük -a ballonkabátos nagyot sóhajtott -…Szóval a nevem Columbo Hadnagy. És a legjobb hírem, - dobja elém az aktámat – egy pár napi vita után kinyithattuk az aktáját. A személyi adatlapján kívül csak a helyszínek vannak benne ahol szolgált. Se osztagnevek, se hadműveleti nevek, se mágusakadémia hogy honnan vették fel. Még egy flancos rangot se írtak bele.
-Mert nem is igazán van rangom. A mágusakadémia ahol végeztem ötödik fokozatot adott nekem mielőtt besoroztak a hadseregbe. Az akadémiáról annyit mondhatok, hogy itt az országban található.
A Hadnagy felém csúsztatja az aktám. Kinyítom és átlapozom. Első lapján az adataim.
Név: Nolan Draynor
Faj: Ember
Született: 3468. év harmadik hónapjának 24. napján
Katonai besorolás: Speciális Egység – 01: Alfa
Beceneve: „Vörösmágus”
További lapokon azok az akcióim vannak benne amelyek túl nagy civil bevonással járt. Ergo elpusztítottam egy-két épületet…vagy szobrot esetemben. Az én feladat köröm egyébként nagyon egyszerű volt: csendben elfogni/befogni/megölni a célpontot. Drog kartellek, bűnszervezetek és maffiák felszámolása. Ugye milyen egyszerűnek tűnik? Menj be öld meg ezt meg ezt vagy hozd be ezt meg ezt hogy kihallgassuk. Csak gyakorlatban ezek a barmok karabélyokkal vannak ellátva, akár szeizmo mágusokkal megáldva. Így néha kicsit erősebben kellett rájuk szállnom. A hadsereg általában pisztolyokkal és puskákkal látott el az akcióimra. Továbbá két Hyacínium és egy Violén kristállyal. Mindegyik ilyen 5 köbcenti környékén lehett. Néha még idióta barmokat is adtak mint az a Decker. Két éve álltam a hadseregbe frissen az akadémiáról. Szép emlékek. Hirtelen kattannak a zárjaim. Mindkét kezem és lábam újra szabad. Kérdőn tekintek Columbo Hadnagyra.
-Katonai törvényt nem szeget de a civilek félnek itt a városban magától. El kell hagynia a kontinenst. Javaslom magának a Szabadságvárosát.
Még mindig megvolt lepődve amikor elhagyta a szobát. Ahogy az ajtóba ért hirtelen vissza fordult.
-Ó és még valami. Miért nem próbálta magát plazmával kivágni?
-Na de hadnagy úr. Nem vagyok én bűnöző. Csak bajkeverő.
Rövidesen ez után két őr ki kísért az épület komplexumból. Kivittek egy reptérre és egy kisebb ideig túlélésre elegendő pénzt adtak át. A repülőm egyenest Kialinnba ment. Így ért véget a katonai életem.
Napló bejegyzés 3492 (jelen): Egy új élet.
A szabadság városa. Szabadúszók céhe. Számtalan halott barom akivel együtt dolgoztam. A céhnél 5 szint van. Az ötödik a „punk”. Nem vagy több mint golyófogó, verőlegény, idióta barom akire a melót kenik. Hány kisfejest is öltem meg mert azt hitték rám kenhetik a kényes kis gondjukat? 50 után nem számoltam. Hamar át haladtam az ötödik szinten. A negyedik a „zsoldos”…nos az más volt. Ott már valami képzéssel rendelkezett fickókkal találkoztam munka közben. Nem voltak soha hivatásos katonák, de értették mit csinálnak, amit meg kell hagyni ebben a városban egy igazi kincs. Negyedik szinten majd 1,5 évet ültem többek között azért mert basztam dolgozni. Vagy csak járulékos veszteséggel jártak az akcióim. Nem kéne mérgemből plazmagolyókat dobálni. Se plazma sugarat lőni mert az akkor jó megoldásnak tűnt. Amióta itt vagyok Kiallinban egész jól állok. Van hol aludnom van mit ennem. Néha még szórakozásra is futja a munkán kívül. Persze amikor megérkeztem egész más volt. Annyi pénzzel dobtak ki a reptéren, hogy 3 napra tudtam motelt fizetni, tudtam venni egy zöld szilánkot (1 köbcentis viridium) és 4 napi ételt. Nos ez nem volt sok szóval akkoriban egy kicsit jobban szórakoztam. Eleinte nem voltam a Szabadúszok tagja. Egészen a harmadik napomig. Ennyi időbe telt egy normális fegyvert elcsórni egy csapat utcai punktól. Béke poraikra. Az a kis Torkav m11-es még a mai napig meg van. Azzal mentem el első céhes feladatomra…és ezzel lőttem tarkón azt a seggarcot aki halálba akarta a csapat felét küldeni. Nem mondta ki de azért volt hogy több pénz jusson Neki. Függő volt. Látszott rajta. Szép lassan gyűjtögettem. Mindig volt pénzem lőszerre, ételre és motelre. Fél év alatt át helyztek negyedik szintre. A fizuból már futotta jobb motelre és egy kicsit nagyobb kristályra is. A zöld szilánkom már a harmaik hónapomban széttört. Azóta egy három köbcentis kék pihen a kesztyűm hátoldalába beágyazva. Eltartott egy darabig mire találtam egy embert aki rendesen képes volt beleilleszteni…nos azokról ne beszéljünk akik megpróbáltak átverni.
De ennyit a múltról. Egy hete soroltak át harmadik kategóriába. Néhányan őket csak „hivatásosnak” hívják. Ők azok akik ex-katonák vagy már nagyon régóta bánnak fegyverrel. Jelenleg azon agyalok, hogy mire költsem a pénzem és milyen melót vállaljak.
Fizikum | Intelligencia | Érzékelés | Ügyesség | Empátia | Mágia |
2 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 |
Képzettségek:
Pisztolyok - 1
Tűzmágia (plazma)- 3
Mászás - 2
Puskák - 3
Tudományok: Fizika - 1
Észrevétel - 2